Poziv iz prošlosti ?!

“K’o Sibir ledena, gledaš ne vidiš, ja se neću vratiti. Valentino je noćas zadnji put samo na tvom radiju.” 

Valentino

Svejedno da li ste vjernik, ateist, agnostik, i tako.. Svi se jednom zapitaju i iznenade činjenicom da neka viša sila zaista postoji. Ja sam jedna od onih vjerujem, ali volim da znam. Ostala sam iznenađena kada mi je jedna gospođa rekla sve o meni, čak i moje najveće strahove i istine iznijela pred mene. Rekla mi je da je ušla u moju glavu i da je to sve u mojoj glavi. Čak i neke na koje sam zaboravila i sama.

Dijelom je vidjela i neke stvari iz moje budućnosti, koje sam i očekivala, no svejedno, kako? Interesovalo me to uvijek, kako neko može takve stvari? Impresivno, koliko god se i sama bojim toga, divim se činjenici da među nama postoje takvi ljudi, sve dok svoje “moći” ne koriste kako nam ne bi pomoglo, u ovom čudnom, strašnom svijetu.
Dosta toga što mi je rekla me potaklo da dalje mnogo, mnogo razmišljam o svom životu.
Ali šta kad prošlost pozove?
Razmišljam o problemima koje imam sad, korijen vuku još iz prošlosti. I u pravu je gospođa. Poenta i riješenje problema koje imam danas jeste da s prošlosti treba završiti kako treba, ne možemo ostaviti nikoga u svojoj prošlosti, pa ni samoga sebe- nedorečenog. Možda bi to promijenilo ishod, neku promjenu u budućnosti napravilo. Ali sad ste u jednom mjestu, tapkate? Muči vas nešto ili neko iz prošlosti? Krenuli biste dalje, ali ne možete? Bilo ko da je u pitanju, možete. Ako ste ostali nedorečeni, kažite, tačku ne možete staviti na već postojeće tri. Ali ako niste u mogućnosti riješiti to s tom osobom, pokušajte sami sa sobom. Napišite pismo u kom ćete iznijeti sve što imate da kažete i ostavite ga negdje sa strane. Ako ni to ne pomaže, pokušajte naći način da sebe oslobodite tereta. Moj glavni problem je što nisam bila u mogućnosti reći šta trebam. Nisam mogla skinuti paravan između. Na moju žalost, u pitanju je više osoba i upravo me to progoni i dan danas, iz nekih starih razloga ne mogu da se sredim. Možda previše vremena posvetim razmišljanju o tome, ali definitivno najgore što može ostati za tobom jeste ono neizgovoreno. Možda i druga strana nema zaključak na sve, jer mu fali to nešto. Budućnost, barem u našoj zemlji, nije toliko svijetla, ali je možemo učiniti barem na kratko, očistiti repove iza sebe i dalje krenuti sa osmijehom i “čistom” glavom. Situacije svi smo svjesni, sve više nas se za dijasporu sprema. Još jedan razlog da u novi život krenete bez repova iz prošlosti, da novi život bude nov u svakom smislu.

Između ostalog, pisma su uvijek dobra ideja, ako imate nekome nešto za reći, a nemate hrabrosti, jer je vrijeme dokazivanja i ismijavanja, napišite to pismo i sakrijte. Jedna stara žena mi je prije par godina, nakon što sam raskinula s jednim momkom rekla “Napiši mu pismo i ostavi na vrata”. I jesam, napisala sam, ali mu ga nikad nisam dala. Pomoglo mi je jer sam mu u njemu rekla sve što sam imala, a otišla sam dalje. Skoro sam ga našla i zapalila, jer sam osjećala da je to poglavlje zatvoreno. Poruke nisu način, jedino ako vi sami mislite da emociju možete iskazati porukom na FB, VB ili drugoj društvenoj mreži (što meni djeluje posve neozbiljno), onda okay. Međutim, koliko će vas i kako shvatiti osoba koja tu poruku primi.. ne znam baš.

Sve što vas muči, riješite, naš život je prekratak da bi razmišljali o stvarima koje nas muče, a na koje ne možemo uticati. Uživajmo u ovom životu i vremenu.

Laku noć!
-Trust no one!- 

O autoru RetroGirl640

Keepin' it real since 1995
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s