Žena kao vjetar

Iako sam žensko i sama dijelim djevojke i žene na one koje su uvijek u vezama, brzo nađu momka i ove druge- koje bi radije bile same. Ko god porekne da su žene komplikovane, treba ga pitati šta je to sa ženama lako? Žene su komplikovane iz čistog razloga- pokušavamo ih staviti u isti koš “žene”. A svaka od njih je posebna na svoj način. Ne vole sve žene rozu boju, ne vole sve žene štikle, nije svakoj ženi fokus na muškarcu niti sve žene ganjaju karijeru. Nisu sve žene rođene da rode, niti su sve žene dobre majke i supruge. Mnogo toga nas razlikuje, veže nas uglavnom to što smo žene. O ženama koje često mijenjaju partnere ili uvijek imaju nekoga pored sebe vrlo lako je doći do zaključka da su to osobe koje vole pažnju i sigurnost onog drugog. To su žene koje imaju kriterij dovoljno visok da je dovoljna sama muška pažnja da bi se ona osjećala dobro i ispunjeno. Niko ne kaže da ostale vole da budu same, nego da njihov fokus nije na muškarcu, mnogo razloga stoji iza toga. Možda je to žena koja se bazira na karijeru, možda žena koja voli da ulaže u sebe, pa ima jednostavno visoke kriterije, pa teže pronalaze bolju polovinu. Žena koja je prošla nešto veliko pa se ne može zadovoljiti svačim. Možda žena dovoljno inteligentna da shvati da je mnogo priča koje čuje tipična muška priča, što ne kažem da jeste, ali uvijek postoje te žene koje nakon što su imale apsolutno sve u jednom muškarcu, nakon gubitka istog ne vjeruju ni same sebi, a kamoli nekom drugom muškarcu.

Jednom kad zagrliš svijet objema rukama, kada se probudiš imajući na umu da ti je život ispunjen, da imaš čitav svoj svijet na drugoj strani kreveta, sve ti izgleda ljepše. Sve ne mora niti biti savršeno, dovoljno je da imaš nekog da ti pomogne da ostvariš što želiš, makar samom podrškom. Nekog u kome nađeš ljubav, sigurnost, povjerenje, prijatelja, partnera, apsolutno sve što si ikada tražio, nekoga čije mane ti izgledaju smiješno jer sve što ima veze s njim ti voliš. I dođe dan kada se probudiš bez njega, prođe i dan i mjesec i godina. Pokušaš u nekome naći isto što više nemaš, ali ne uspijeva ti. Sama poruka te može navesti na sumnju, što te može dovesti do tog da se pitaš da li ti to treba. Tada ti odlazak izgleda kao najlakši izlaz iz svega. Često odustaješ jer je tako lakše. Nivo tolerancije je mali. Ne zadržavaš se dovoljno da daš ikome način da se opravda, i najmanja pogreška zna biti kobna.

Takve žene neće pristati na manje od onoga što traže i misle da zaslužuju. Teško da ćeš takvu jednu zadržati kraj sebe. Vremenom dok lutajući traže izgubljenu sreću, ulažu u svoje kvalitete, teško ih je propratiti, to svakako, one postaju kao vjetar. Vjetar ne možeš vezati, uz njega samo možeš vihoriti. A za to je potrebno mnogo više truda nego kada je prosječna žena u pitanju. Onaj ko uspije takvoj ženi pružiti ljubav na način koji traži, može biti siguran u njenu ljubav. Može biti siguran da je tu da ostane, jer sve što je tražila toliko sada nalazi u tebi.

Možda nisi poseban, možda samo znaš da vihoriš.

O autoru RetroGirl640

Keepin' it real since 1995
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s