Od oluje do oluje.. 

Već dugo kad se u ogledalu pogledam, ne vidim sebe. Vidim tebe. Vidim te u svom osmijehu, u sjaju u očima, u malim borama koje pravim smješkajući se pri svakoj pomisli na tebe. 

Spokojnija jutra ne svanuše. Kao da si sunce koje  izlazi iza oblaka, jer sve je nebitno, ti si tu. Ljepše kiše ne padoše, kao one koje poslije sebe ostaviše dugu, a ne tamne oblake. Činiš mi se poput duge, koju doživjeh kao nagradu za svaki tamni oblak koji prije tebe ostaviše druge kiše. Uzrokovane ružičastim sumrakom, tamne noći ostaviše tragove u sivim jutrima. Dok ne osvanu jutro, toliko lijepo, spokojno. Polako probijajući se kroz crne oblake, sunce pusti svoje zrake kroz moje prozore. Možda sam luda, puštam blagi osmijeh. Pomislim na svoje sunce. 

Spokojna, sigurna da bih, da sam mjesec svako jutro umirala da moje sunce živi. Sigurna da me čuva kao kralj svoju kraljicu, kao lav svoju lavicu, kao pogled svoju dubinu. Tvoj postade moj san. San postade java. Java, toliko nestvarna, da imam osjećaj da treba da se budim. I u snove mi dođeš, da me podsjetiš da si mi ispunio san. 

Sat otkucava. Brojimo 1001. spokojno jutro. Još me jutrom raduje sunce koje rastjeruje oblake. Još uvijek šetamo kraj rijeke, sretni jer je nebo puno zvijezda.. “Bit će lijep dan”- kažeš. 

Evo, sviće dan.. Oblačno je. Hvata me nespokoj. Poželim svoje sunce nazad. 

Sat otkucava.. Kiša pada danima. Više me jutrom ne raduje sunce koje rastjeruje oblake. Šetam kraj rijeke, pitam se zašto je opet sumrak ružičast, hoće li naići sunce koje će jednom, konačno, otjerati tamne oblake u potpunosti? 

O autoru RetroGirl640

Keepin' it real since 1995
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s