You can’t play with the player 

Dođem često u situaciju da se zapitam kud ovaj svijet vodi.. zašto uživam u svemu što nije plod današnjice?

Prije je sve bilo jednostavnije. U prilici sam da to čujem često. Ali nije to samo tako rečeno, nego je zaista tako. Tehnologija nas je i uništila. Toliko toga nam je dala, toliko mogućnosti, da ni sami ne znamo šta zapravo da uzmemo, kako izabrati pravi oportunitetni trošak? *

*Oportunitetni trošak – najbolji izgubljeni izbor


Kako ću znati da je nešto što odaberem bolje od nečeg drugog što mi se nudi? Prije se život jedne žene znao od samog rođenja, danas nije u cilju udaja, porodica, (opet, kako kome, izuzetaka je uvijek bilo), nego u pitanju je sad karijera. Krećem od same sebe, prvo se planiram izgraditi u potpunosti, pa onda posvetiti porodici. Imamo izbor, i biramo ono što mislimo da je najbolje za nas a u isto vrijeme smo baš neodlučni. Prije je čovjek bio glava porodice, žena stub, danas se ne vidi razlika. Žene su postale toliko ravnopravne, da postoje i one koje su superiornije od muškaraca. Prije su žene kasnile, jer im je više vremena trebalo da se spreme, danas muškaracima treba duplo više vremena. Nekada se znalo ko s kim “hoda”.. danas monogamija je rijedak pojam. Nažalost, smatram da ne postoji više vjernost među ljudima, partnerima. Svjedočila sam mnogim prevarama, pa sve mi je to ostavilo dojam da ne postoji ljubav kakva je postojala, da ne postoji neko za koga postoji samo jedna osoba. 

Još mi nije jasno zašto se trudimo da postanemo ravnopravni. A onda skontam da je takvo vrijeme došlo, sve te tjera da budeš kao muško, barem na tom nekom emotivnom nivou. Žene su uvijek bile te koje su nježniji spol, bez obzira što muškarac ne bi podnio bolove porođaja, svaki mjesec tetku s’ crvenim šalom, ne bi znao uskladiti obaveze, i porodicu i djecu i suprugu i karijeru i ručak i još uz to biti spreman na sve i dočekati to s osmjehom, muškarci su pored svega navedenog uvijek bili jači emocionalno. Sad su pripadnice suprotnog spola postigle viši nivo i na tom polju. U čemu je sad razlika? Dođeš u salon, kad ono tvoj komšija došao da mu počupaju obrve. 

I čude se što žene kažu nema muškarca, kako i ne bi, kad nažalost žene teže da budu što ravnopravnije, ali i muškarci teže istom, očito. 

O autoru RetroGirl640

Keepin' it real since 1995
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s