Tišina 

I tako dođu ti periodi kad ne znaš više da li da se smiješ od muke ili plačeš od sreće. Nevjerojatno je koliko život može biti lijep kada samo na tren staneš i shvatiš koliko značaja pridaješ nebitnim ljudima i događajima. 

Na tren stani i zamisli se. Ugasi muziku, ugasi TV, ugasi sve oko sebe. Dozvoli tišini da dođe do tebe. Jučer sam baš slušala predavanje zvano “Tišina” . Ostala sam impresionirana time šta ja to sve ne znam o tišini. Danas sam joj dozvolila da dođe do mene. Nakon 10 minuta provedenih sama sa sobom mogla sam da vidim koliko možeš doći daleko sa svojim mislima samo ako dopustiš sebi mir. Nemoj uključiti radio kad udjes u auto, vozi u tišini. Nemoj uključiti TV čim uđeš u praznu kuću, nemoj sjesti i pustiti muziku. Dozvoli sebi 10 minuta da provedeš u tišini, vidi gdje će te odvesti. Nemoj govoriti odmah, pusti neka tvoj sugovornik završi misao, saslušaj do kraja. Ne dozvoli da ono što možeš imati, a ne moraš kupiti ničim osim svojim vremenom, izgubiš. Zamislite se, sjeti se svog dana od početka do sad, koliko vremena si proveo u tišini? Tišina je danas postala luksuz. Dopusti sebi taj luksuz barem jednom dnevno. A onda sa sasvim drugim shvatanjima pusti omiljenu pjesmu i uživaj. 

U ovo strašno doba, nemaš gdje, užurbano živimo, stalno očekujući nešto. Čekamo bus, čekamo red, čekamo petak, stalno nešto čekamo, a život je ono što se dešava dok čekamo. Dozvoli sebi da pauzu od svakodnevice. Uživaj u međuvremenu.

Neka tvoja tišina bude odgovor. 

O autoru RetroGirl640

Keepin' it real since 1995
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Tišina 

  1. Nusreta napisao:

    Mnogo mi se svidja.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s